Site icon Oui Blog

LED verlichting: Zorgt voor een effectieve manier om lichtenergie te besparen

Door een toepasselijk verlichtingssysteem voor je huis te gebruiken, kunt je een gewone ruimte eenvoudig omzetten in een leuke. Mensen weten vaak niet dat je zo’n soort invloedrijk verlichtingssysteem kan creëren door eenvoudige lichtbronnen. Bij LED verlichting is een belangrijk aspect dat het erg milieuvriendelijk is. Degenen die de CFL-lampjes gebruiken, krijgen zulke opties niet. Omdat het probleem van de opwarming van de aarde steeds groter wordt, moet je kiezen voor de milieuvriendelijke opties in plaats van lampen met een hoog energieverbruik.

LED’s worden gedefinieerd als lichtgevende dioden. Je kan ze eenvoudig definiëren als twee halfgeleiderleidingen die werken nadat de stroom er doorheen is gegaan. Tegenwoordig heeft bijna iedereen LED verlichting in gebruik. Of het nu gaat om een huis, openbaar, privé of in de industrie, LED kan overal worden gebruikt. Het heeft ontelbare voordelen.

De positieve kant van het gebruik van LED verlichting:

Efficiënt

In vergelijking met andere lampen, zijn LED lampen vrij efficiënt en kosteneffectief. Wanneer je LED lampen en spaarlampen met elkaar vergelijkt, zie je dat de gemiddelde levensduur van een LED lamp bijna tachtigduizend uur is, terwijl spaarlampen maar een gemiddelde levensduur van tienduizend uur heeft. Een ander belangrijk voordeel van het gebruik van LED-lampen is dat ze in staat zijn hun volledige energie in licht om te zetten. Wanneer je een spaarlamp gebruikt is het mogelijk om slechts 10% van de energie te gebruiken en de rest wordt verspild en produceert een enorme hoeveelheid warmte. Vanwege de grote hoeveelheid warmteontwikkeling is het nodig om extra koelmiddelen te gebruiken, zoals airco en ventilatoren.

Verspreidt minder bacteriën

De meeste restaurants zijn begonnen met het gebruik maken van LED verlichting omdat ze minder bacteriën produceren dan traditionele lampen. Dit is ook een populaire keuze geworden voor de bakkers omdat het helpt de etenswaren vers te houden.

Trekt geen insecten aan

Heb je je ooit afgevraagd waarom insecten rond de gloeilampen zwerven? Dat komt omdat het Uv-straling produceert. LED lampen houden de insecten op een bepaalde afstand en genereren minder warmte. Je krijgt de beste verlichtingsoplossing met behulp van LED verlichting. Afhankelijk van je voorkeur kunt je gebruikmaken van de LED-buitenverlichting.

Methode om de LED-lampen te kiezen die de efficiëntie verbeteren:

Analyseer de vereiste helderheid

Het eerste en het meest belangrijke wat je moet checken aan je LED verlichting is de helderheid. Het moet worden afgestemd op de vereisten. Controleer ook de verlichting met behulp van de wattage.

Kies tussen warm en koel licht

Wanneer je LED verlichting uitkiest voor je huis, zou je moeten kiezen tussen koele en warme lampen. Warme lampen kunnen gebruikt worden voor kleine ruimtes, terwijl koele verlichting gebruikt kan worden in grote ruimtes.

Conclusie

Het is de moeite waard om het elektriciteitsverbruik te verminderen met LED verlichting. Niet alleen het geld wordt bespaard, maar het is ook heel veilig voor het milieu.

Exit mobile version